Skip to main content

Science Park Amsterdam Open Dag

6 okt 2012 12:00
6 okt 2012 17:00
Europe/Amsterdam
Locatie, plaats: 
Centrum Wiskunde & Informatica, Amsterdam

Op zaterdagmiddag 6 oktober wordt de jaarlijkse Open Dag van het Science Park Amsterdam georganiseerd. Alan Turing is een belangrijk thema voor de activiteiten van het Centrum Wiskunde & Informatica .

AT staat bekend als oorlogsheld en is daarnaast een beroemd wiskundige. De ontcijfering van de Enigma door AT wordt vaak aangehaald als een van de grootste prestaties in de Tweede Wereldoorlog die de alliantie de uiteindelijke overwinning zouden hebben gebracht.

Het belangrijkst zijn zonder twijfel zijn theorie├źn die model hebben gestaan voor de ontwikkeling van de computer. De Turing machine is een adequaat model van de computer, de abstractie van wat een computer in wezen is: wat de computer ooit zal kunnen kan de Turing machine ook.

Het bekendst bij het grote publiek is de Turing-test. De Turingtest is een experiment, om licht te werpen op de vraag of een machine menselijke intelligentie kan vertonen. De Turingtest is actueler dan ooit, want wie stelt zich bij het chatten niet de vraag wie of wat er nu aan de andere kant van de lijn zit?